bez mleka ,

Kokosowy pudding chia

00:47 Ciastolubna 0 Comments

Deser - pudding chia to moje wakacyjne uzależnienie. Świetnie orzeźwia o poranku, wyjęty prosto z lodówki zaserwowany z owocami. 
To mój sprawdzony przepis, który już nie modyfikuję, jedyne co, to używam różnych zamienników mleka, czyli napoju sojowego, migdałowego lub z orzechów nerkowca.


Składniki:
  • 30 g nasion chia,
  • 200 ml mleczka kokosowego z puszki,
  • 100 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego (użyłam migdałowego),
  • 1 łyżka syropu klonowego.

Składniki umieścić w słoiczku i dokładnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, ale polecam zostawić na całą noc.
Najlepiej smakuje z owocami, orzechami lub granolą.

Smacznego.






0 komentarze :