bez pieczenia
,
Składniki:
Dodać mąkę i mieszać na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia i od razu zdjąć ze źródła ciepła. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Odstawić aby lekko przestygła, a następnie smarować wafle, jeden po drugim. Oczywiście górny zostawić bez polewy ;)
Odstawić na około 2-3 godziny, a później pokroić i cieszyć się ich smakiem.
Wafle (pischinger) z masą czekoladową - bez mleka w proszku
Wafle przełożone masą z kakao i wiórkami kokosowymi, których wykonania nauczyła mnie ciocia około 13 lat temu, a do dzisiaj smakują wyśmienicie i się nie nudzą co jest najważniejsze ;) w dodatku są bardzo proste w przygotowaniu.
Składniki:
- 1 opakowanie wafli,
- 250 g masła lub margaryny,
- 4 łyżki kakao,
- 1 szklanka drobnego cukru,
- 1/2 szklanki mleka,
- 2 płaskie łyżki mąki pszennej,
- 4 łyżki wiórek kokosowych.
Dodać mąkę i mieszać na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia i od razu zdjąć ze źródła ciepła. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Odstawić aby lekko przestygła, a następnie smarować wafle, jeden po drugim. Oczywiście górny zostawić bez polewy ;)
Odstawić na około 2-3 godziny, a później pokroić i cieszyć się ich smakiem.
w skladnikach widze, make a w przepisie juz nie....
OdpowiedzUsuńw 3 linijce opisu przepisu jest mowa o mące ;)
Usuńok jest :))
OdpowiedzUsuńha znalazło się super ;)
UsuńMasa jest pyszna i często ją robię , dziękuję :)
OdpowiedzUsuńzrobiłam są naprawdeębardzo dobre, dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTrzeci raz robię i jestem bardzo zadowolona z przepisu jak i efektu końcowego. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńCieszę sie bardzo. Pozdrawiam ;)
UsuńDziś będę robić dla męża.😊 Lepsze to niż zapychanie się czekoladą.
OdpowiedzUsuńKawa i wafelki to idealny zestaw na drugie śniadanie :D
OdpowiedzUsuńWafle wyszly bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuń