na słono
,
Składniki:
Kanapki złożyć, czyli na jednej kromce ułożyć plasterek sera, na nim szynkę, a na niej ponownie ser, przyłożyć drugą kromką chleba. Tak przygotować drugą kanapkę. Jajko roztrzepać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. I w tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Sandwicze panierować jak kotlety tj.: obtoczyć w jajku i bułce tartej z każdej strony i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Kanapki odsączyć na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.
Niezwłocznie podać na stół, żeby ser w środku pozostał płynny.
Smacznego!
Chrupiące sandwicze w panierce
Bardzo niezdrowe kanapki, więc jak można się domyśleć równie pyszne. Forma dowolna, polecam przygotować je z czerstwego chlebka, bułki, bagietki, co jest pod ręką, zamiast sera i szynki użyć mozzarelli i pomidorka. Ważne, aby ser stykał się z dwiema kromeczkami, aby pod wpływem ciepła, jak się rozpuści, skleił całość.Składniki:
- 4 kromki bagietki lub małego chleba,
- 4 plasterki sera żółtego,
- 2 plasterki szynki,
- 1 jajko,
- 1/3 szklanki mleka,
- sól, pieprz,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.
Kanapki złożyć, czyli na jednej kromce ułożyć plasterek sera, na nim szynkę, a na niej ponownie ser, przyłożyć drugą kromką chleba. Tak przygotować drugą kanapkę. Jajko roztrzepać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. I w tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Sandwicze panierować jak kotlety tj.: obtoczyć w jajku i bułce tartej z każdej strony i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Kanapki odsączyć na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.
Niezwłocznie podać na stół, żeby ser w środku pozostał płynny.
Smacznego!
0 komentarze :