deser
,
Moje muffiny mają ciemny kolor, przez dodatek mąki żytniej pełnoziarnistej, ale jeśli takiej nie macie polecam samą pszenną, dzięki czemu borówki będą ładniej kontrastować w jasnym cieście.
Na 10 sztuk.
Składniki:
Smacznego!
Muffiny cynamonowe z borówkami
Te muffinki wyśniły mi się pewnej nocy. Sen był na tyle realistyczny, że budząc się rano zaczęłam rozglądać się za babeczkami, których, niestety, nie dostrzegłam w okolicy. Także nie pozostało mi nic innego jak upiec je. Sprawdziły się idealnie na podwieczorek tego dnia.Moje muffiny mają ciemny kolor, przez dodatek mąki żytniej pełnoziarnistej, ale jeśli takiej nie macie polecam samą pszenną, dzięki czemu borówki będą ładniej kontrastować w jasnym cieście.
Na 10 sztuk.
Składniki:
- 250 g mąki pszennej (u mnie 150 g pszennej, 100 g żytniej pełnoziarnistej),
- 100 g cukru,
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka cynamonu z lekką górką,
- 150 g borówek,
- 150 ml mleka,
- 100 ml oleju,
- 4 łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%),
- 2 jajka.
Smacznego!
Zapraszam cię do zabawy Liebster Blog Award! Nominuję Twój blog z nadzieją, że się przyłączysz. Zapraszam! www.jak-to-smakuje.blogspot.com
OdpowiedzUsuń