bez mąki
,
Składniki:
Wszystkie składniki połączyć mikserem do powstania jednolitej masy. Za pomocą łyżki do lodów (gałkownicy) nakładać porcje powstałego ciasta na blachę wyłożoną papierem. Zachować około 3 cm odstępu między ciastkami. Każdą kulkę spłaszczyć i tak przygotowane ciastka piec w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut. Odstawić, aby ostygły po pieczeniu.
Smacznego!
Bezglutenowe ciastka z masłem orzechowym
Najprostszy przepis na ciastka jaki można sobie wyobrazić. W dodatku są bardzo pożywne, a co najważniejsze mogą cieszyć się nimi nawet osoby nietolerujące glutenu czy laktozy.
- 1 szklanka masła orzechowego (użyłam tego z kawałkami orzechów),
- 1/2 szklanki cukru brązowego (można dać więcej),
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 1 jajko,
- 1 garstka posiekanej czekolady.
Wszystkie składniki połączyć mikserem do powstania jednolitej masy. Za pomocą łyżki do lodów (gałkownicy) nakładać porcje powstałego ciasta na blachę wyłożoną papierem. Zachować około 3 cm odstępu między ciastkami. Każdą kulkę spłaszczyć i tak przygotowane ciastka piec w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut. Odstawić, aby ostygły po pieczeniu.
Smacznego!
Z chęcią bym je pochrupała:)
OdpowiedzUsuńcukryproste.blogspot.com
bardzo proste do zrobienia, kilka minut i pieczenie :) polecam serdecznie!
UsuńCUDEŃKO! Do zrobienia ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/