bezglutenowe
,
Składniki:
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki. Dodać majonez, jogurt, pietruszkę i doprawić solą i pieprzem. Schłodzić, żeby smaki się ze sobą połączyły.
Smacznego!
Sałatka z tuńczykiem
Najprostsza sałatka z dodatkiem tuńczyka jaką robię. Jestem wielbicielką tuńczyka, więc dlatego przygotuję ją często, bo to zaledwie kilka składników, które zawsze mam w kuchni, a efekt murowany. Jeśli takie połączenie do dla ciebie za mało, można dodać spokojnie ugotowany ryż albo makaron (jadłam obie wersje i są równie smaczne).Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja wolę w oleju, ale z wody również będzie dobry),
- 1/2 dużej puszki kukurydzy,
- 3 średnie ogórki kiszone,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- sól, pieprz.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki. Dodać majonez, jogurt, pietruszkę i doprawić solą i pieprzem. Schłodzić, żeby smaki się ze sobą połączyły.
Smacznego!
0 komentarze :