bezglutenowe ,

Sałatka z tuńczykiem

11:13 Ciastolubna 0 Comments

Najprostsza sałatka z dodatkiem tuńczyka jaką robię. Jestem wielbicielką tuńczyka, więc dlatego przygotuję ją często, bo to zaledwie kilka składników, które zawsze mam w kuchni, a efekt murowany. Jeśli takie połączenie do dla ciebie za mało, można dodać spokojnie ugotowany ryż albo makaron (jadłam obie wersje i są równie smaczne).


Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja wolę w oleju, ale z wody również będzie dobry),
  • 1/2 dużej puszki kukurydzy,
  • 3 średnie ogórki kiszone,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól, pieprz.

Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki. Dodać majonez, jogurt, pietruszkę i doprawić solą i pieprzem. Schłodzić, żeby smaki się ze sobą połączyły.

Smacznego!





0 komentarze :