bez pieczenia
,
Biszkopt składniki:
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, później ocet i olej. Przez sito wsypać wymieszane suche składniki, ciągle delikatnie mieszając. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Krem krówka składniki:
Przygotowanie:
Masło lub margarynę utrzeć na puch i dodawać po łyżce masy kajmakowej. Dalej ucierając, aż do uzyskania gładkiej masy.
Bita śmietana składniki:
Przygotowanie:
Śmietanę ubić prawie na sztywno i dodać wymieszane suche składniki. Ubijać do sztywności.
Dodatkowo:
2 paczki krakersów solonych i pół tabliczki startej czekolady (gorzkiej lub deserowej).
Po upieczeniu studzimy biszkopt, a następnie kroimy go na dwie warstwy i przekładamy w następującej kolejności:
biszkopt,
krem kajmakowy,
warstwa krakersów,
krem kajmakowy,
warstwa krakersów,
krem krówka,
biszkopt,
bita śmietana,
starta czekolada.
Smacznego!
Krówka inaczej
Biszkopt składniki:
- 6 jaj
- 3/4 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka octu
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, później ocet i olej. Przez sito wsypać wymieszane suche składniki, ciągle delikatnie mieszając. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Krem krówka składniki:
- 1 puszka masy kajmakowej
- 100 g masła lub margaryny
Przygotowanie:
Masło lub margarynę utrzeć na puch i dodawać po łyżce masy kajmakowej. Dalej ucierając, aż do uzyskania gładkiej masy.
Bita śmietana składniki:
- 1/2l śmietany 36%
- 1 cukier waniliowy
- 2 śmietan-fix'y
- 1 czubata łyżka cukru pudru
Przygotowanie:
Śmietanę ubić prawie na sztywno i dodać wymieszane suche składniki. Ubijać do sztywności.
Dodatkowo:
2 paczki krakersów solonych i pół tabliczki startej czekolady (gorzkiej lub deserowej).
Po upieczeniu studzimy biszkopt, a następnie kroimy go na dwie warstwy i przekładamy w następującej kolejności:
biszkopt,
krem kajmakowy,
warstwa krakersów,
krem kajmakowy,
warstwa krakersów,
krem krówka,
biszkopt,
bita śmietana,
starta czekolada.
Smacznego!
0 komentarze :