dodatki ,

Guacamole

18:01 Ciastolubna 4 Comments

Guacamole, czyli pasta z awokado to mój ulubiony dodatek do kanapek, wrapów i oczywiście nachosów. Długo przekonywałam się do smaku kolendry, nadal nie jestem jej wielkim fanem, ale guacamole bez jej dodatku to już nie to samo.

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado,
  • 1/2 limonki,
  • 2 łyżki posiekanej drobno czerwonej cebuli,
  • 2 łyżki posiekanej natki kolendry,
  • szczypta soli, pieprzu i płatków chili.

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć. Następnie miąższ pokroić w kostkę, całość przełożyć do miseczki. Dodać sok z limonki i rozgnieść widelcem, zostawiając kilka większych kawałków awokado. Do miseczki dodać cebulę, kolendrę oraz przyprawy - do smaku. Całość ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na około godzinę.

Smacznego!







4 komentarze :

  1. Ja guacamole robię trochę inaczej, ale zgadzam się - życie bez tej pasty byłoby smutne... ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. om nom nom, uwielbiamy guacamole :)

    PS. Jeśli masz ochotę i czas, zapraszam do wzięcia udziału na moim blogu :)

    OdpowiedzUsuń