na słono ,

Kanapkowa pasta jajeczna

23:16 Ciastolubna 0 Comments

Wszystkim dobrze znana klasyczna jajeczna pasta kanapkowa. 
Nie ma co się rozpisywać nad jej smakiem, bo chyba większość z was ją kiedyś próbowała. 
Jest to jedno z moich ulubionych śniadaniowych potraw, szczególnie latem z dodatkiem świeżych warzyw, kiełków bądź szczypiorku. 


Koniecznie spróbujcie ze świeżym pieczywem, najlepiej razowym i kubkiem ulubionej herbaty.


Składniki:

  • 5 jajek,
  • 1 łyżeczka śmietany 18%,
  • 1 niepełna łyżeczka musztardy,
  • 2 łyżeczki majonezu,
  • sól, pieprz,
  • ew. szczypiorek.

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Po czym obrać je i pokroić na bardzo drobną kosteczkę lub po prostu rozgnieść. Połączyć z resztą składników oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Najlepiej podawać ze szczypiorkiem, pomidorami, papryką, ogórkiem.



Smacznego!





0 komentarze :