na słono
,
Składniki:
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Po czym obrać je i pokroić na bardzo drobną kosteczkę lub po prostu rozgnieść. Połączyć z resztą składników oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Najlepiej podawać ze szczypiorkiem, pomidorami, papryką, ogórkiem.
Smacznego!
Kanapkowa pasta jajeczna
Wszystkim dobrze znana klasyczna jajeczna pasta kanapkowa.
Nie ma co się rozpisywać nad jej smakiem, bo chyba większość z was ją kiedyś próbowała.
Jest to jedno z moich ulubionych śniadaniowych potraw, szczególnie latem z dodatkiem świeżych warzyw, kiełków bądź szczypiorku.
Koniecznie spróbujcie ze świeżym pieczywem, najlepiej razowym i kubkiem ulubionej herbaty.
Składniki:
- 5 jajek,
- 1 łyżeczka śmietany 18%,
- 1 niepełna łyżeczka musztardy,
- 2 łyżeczki majonezu,
- sól, pieprz,
- ew. szczypiorek.
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Po czym obrać je i pokroić na bardzo drobną kosteczkę lub po prostu rozgnieść. Połączyć z resztą składników oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Najlepiej podawać ze szczypiorkiem, pomidorami, papryką, ogórkiem.
Smacznego!
0 komentarze :